• idag
  6 juli
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   1.2 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ett nytt dödsfall – fler inneliggande patienter

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Antalet patienter som vårdas för covid-19 har ökat något i regionen.
Foto: Peter Bäcker
26 personer vårdas för tillfället i covid-19 inom Region Värmland. Det är en ökning med en person sedan måndagen.
Ytterligare en person har avlidit.

Av de 26 personerna är det fem som vårdas på sjukhuset i Torsby, resterande 21 vårdas på CSK i Karlstad. Två av patienterna vårdas på iva, vilket är en minskning med en person jämfört med måndagens rapport från Region Värmland.

När det gäller antalet bekräftade fall så uppgår de för dagen till 539 stycken, vilket är en ökning med fem personer sedan måndagen. Under gårdagen presenterades siffran 542 konstaterade fall, men den visade sig vara felaktig och har nu alltså korrigerats.

Totalt har 5 542 personer i länet provtagits för covid-19, vilket innebär att knappt 60 personer provtagits mellan måndagen och tisdagen. Det är en klar minskning av antalet provtagningar, jämfört med förra veckans siffror.

Antalet dödsfall i länet till följd av covid-19 är nu uppe i 33 i Värmland.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.