Hoppa till huvudinnehållet

Försäljning av villor ökade kraftigt

Publicerad:
Försäljningen av villor har ökat kraftigt i Värmland.
Försäljningen av villor har ökat kraftigt i Värmland. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det säljs allt fler villor i Värmland. Under årets första fyra månader har försäljningen ökat med 20 procent. En av de största ökningarna i landet.

Siffrorna kommer från Fastighetsbyrån och baserar sig på försäljningsstatistik från Hemnet. Av dessa framgår att våren, trots pågående coronaepidemi, alltså har varit gynnsam för försäljningen av villor i länet: plus 20 procent och endast Gävleborg och Norrbotten hade en högre ökning än Värmland.

Men skillnaderna är stora runt om i landet, där en handfull län hade en negativ utveckling. Rikssnittet landade på en ökning av försäljningarna med åtta procent.

– Den milda vintern gjorde att man inte väntade med att sälja sitt hus i samma utsträckning som vanligt. Normalt sett kommer det en uppgång senare under våren/sommaren, men i år tömdes lagren tidigt, säger Thobias Green, kontorschef på Fastighetsbyrån i Karlstad i ett pressmeddelande.

Den höga försäljningstakten i länet under våren förväntas ge effekt på prisutvecklingen, där priset under de tre senaste månaderna har ökat med 5,5 procent, enligt Fastighetsbyrån.

– Försäljningsökningen gör att utbudet av villor är rekordlågt just nu. Det talar för att villapriserna i Värmland kommer att fortsätta stiga, säger Thobias Green i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastighetsbyrån ABHemnetThobias GreenVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.