• idag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fem miljoner till Värmland för kompetensutveckling

Näringsliv | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Svenska ESF-rådet har beslutat ge Värmland drygt fem miljoner kronor för att erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade inom industrin i coronapandemins spår.
– I en kris måste alla hjälpas åt och det känns bra att vi idag kan lämna besked som innebär att 25 000 personer som fått tuffa besked om permittering eller varsel kan ges en möjlighet att utveckla sin kompetens. De här projekten har tagits fram i imponerande fart och de första kommer att starta redan på måndag, säger Lars Lööw, generaldirektör för Svenska ESF-rådet, i ett pressmeddelande.

Svenska ESF-rådet fördelar medel från Europeiska socialfonden. De är till för att stärka sysselsättningen i Europa.

I Värmland kommer Karlstad Innovation Park leda projektet.

– Kompetensförsörjningen är helt avgörande för vår konkurrenskraft. Genom satsningar som den här kan vi både bidra till situationen i den akuta krisen, men också stärka hela vår region på sikt, säger Sune Ekbåge, ordförande strukturfondspartnerskapet för Norra Mellansverige.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.