• idag
  31 maj
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Här är nåt att glo på "i dessa tider"

Krönikor
PUBLICERAD:
Man blir lite trött på världen, och på sig själv. Finns det ens matematiska tal så tilltagna att de korrekt kan återge hur många gånger frasen "...i dessa tider..." använts under våren? Av även mig själv, vill jag understryka. Näe.

Med det vill jag ha sagt att coronaviruset och dess följder för närvarande påverkar varenda liten beståndsdel i vår värld samt våra tankar. Åtminstone upplever jag det så. Nästan vartenda uppdrag är pandemirelaterat, och de som inte är det skriver jag vid köksbordet. Som jag sitter vid av karantänskäl.

Resten av denna krönika ska därför ägnas åt nåt helt annat: mina för tillfället tre bästa strömningstips. Varsågoda:

3) Tage Erlander - makten och sanningen. Två timmar om Ransäters bidrag till rikspolitiken. Modern svensk historia som fanimej alla borde känna till, och mycket var nytt för mig. Trots att jag är lite nördroad av dylikt (SVT Play).

2) The Last dance. Dokumentärserien om basketlaget Chicago Bulls och superstjärnan Michael Jordan är en fascinerande inblick i vad som krävs för att ligga på absolut topp (Netflix).

1) No one saw a thing. Ännu mer dokumentärt, om hur folket i den lilla staden Skidmore, Missouri, tröttnade på den lokala ärkeskitstöveln. Han sköts till döds och ingen greps – vilket korrumperade hela stadens själ (SVT Play).

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.