• idag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jag fick göra det småskaligt

Åsikter
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Från allt och inget till småskaligt och enkelt.

Jag har alltid gillat att arbeta mot olika mål eller visioner, beroende på vad det har varit. Framför allt att få göra så kallade bucket-lists. Genom åren har listan bestått av fallskärmshoppning, spaka ett propellerplan eller glida över ziplines i den karibiska djungeln.

Alla dessa har jag haft förmånen att pricka av. Men när det hade blivit dags för sommarens att utforska-lista så var skallen tom. Förmodligen kommer vi inte kunna åka till sommarstugan på Gotland, så min tanke om att klättra uppför Högklint föll platt. Likaså att ta kajaken ut till Östergarns holme, eller sova över i en fyr.

Jag fick tänka om helt och göra det mycket mer småskaligt, men med lika mycket kärlek och förväntan. Vad tror ni om att tälta på en liten ö i någon av Värmlands alla vackra sjöar? Ta en kajaktur upp till Sunne från Fryksta i Kil? Samla sina bästa vänner på någon av Sandgrunds bryggor och äta sushi tills man storknar? Eller baka det där perfekta brödet. Livshöjande aktiviteter som kanske inte kräver så mycket, men som jag tror ändå kommer skapa minnen för livet.

Det blir nog en bra sommar i alla fall.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.