• idag
  31 maj
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  23°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Coronaboken ett viktigt tidsdokument

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten anser att kommunen borde stötta författaren Malin Edgrens bokprojekt med Karlstadsbornas upplevelser av coronatiden.
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB
Den 19 maj läste jag i NWT en intervju med författaren Malin Edgren. Författare berättade om sitt projekt och om några mer kända personer som skrivit i boken.

Boken "Hundra berättelser om Corona", som utkommer i höst, innehåller ett tvärsnitt av personer från kommunens olika delar och med deltagare mellan 8-88 år. Detta fångade mitt intresse för jag har själv deltagit i denna nya overkliga situation under våren 2020.

Hur kan det komma sig att det är så lätt att komma så fel i många frågor för Karlstads kommun. Jag tänker till exempel på Stadshusförsäljningen och Muminparken, vilka bara har skapat negativa bilder av kommunen. Nu får man en möjlighet att visa upp något positivt om Karlstad, genom en bok där 100 invånare skrivit om sina upplevelser från olika positioner. Alla berättar om den första tiden av en händelse som en pandemi innebär och då speciellt med ett virus som aldrig funnits förut på vår planet.

Vad gör då Karlstads kommun?

Jo, man tackar nej till att stötta projektet med hänvisning till att kommunen inte har något behov av ytterligare information om denna händelse.

Som en liten del i civilsamhället i Karlstads kommun och enfald, hade jag trott att detta initiativ skulle tas emot med öppna armar. Att man skulle se till att detta tidsdokument skulle spridas till alla bibliotek i Sverige för att trängas på hyllorna med andra pandemiböcker för eftervärldens skull. Att detta dokument med 100 berättelser från invånare i Karlstads kommun, samlat mellan två pärmar, skulle finnas tillgängligt när det hela lugnat ned sig och forskning och utvärdering tar vid.

Vi får hoppas att det finns klokskap på annat håll som förstår vikten av detta dokument. Vi får sätta hoppet till regionen, länsstyrelsen, Svenska kyrkan och universitetet. Kanske kan Svenskt näringsliv, med fast förankrade företag i Värmland och Karlstad stötta detta projekt.

Jag ska själv köpa boken och jag kan även köpa en bok och skänka till Hertigen av Värmland.

En invånare som har svårt att förstå Karlstad kommuns tankegångar alla gånger och dess (bristande) kultursyn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.