Löfven: "Jag vill ha i gång fotbollen"

Fotboll | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Stefan Löfven.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Statminister Stefan Löfven (S) ser gärna att svenska folket snart kan följa den allsvenska fotbollen.
Men hans ståndpunkt är oförändrad.
Kampen mot coronapandemin är den viktigaste matchen just nu.
Nummer ett för mig är att vi måste se till att begränsa smittspridningen, säger han.

Vid dagens presskonferens fick statsministern på nytt frågor om hur han ser på möjligheterna för elitfotbollen på herr- och damsidan att snart inleda säsongen utan publik.

– Den diskussionen förs mellan Folkhälsomyndigheten och fotbolls-Sverige. Jag vill ha i gång fotbollen, därför att jag älskar fotboll. Men i det här läget är det ändå smittspridningen och begränsningen av den som måste vara i första rummet, säger Löfven.

Han fortsätter:

– Folk dör i den här sjukdomen. Att minska smittspridning är nummer ett. Sedan är det klart att det påverkar andra saker som civilsamhället, ekonomin och också idrottsrörelsen naturligtvis. Och när en förändring väl kan ske, då lyssnar jag på experterna på området – i det här fallet Folkhälsomyndigheten, säger Stefan Löfven.

– I de stunder vi ska göra förändringar av något slag då vill jag lyssna på experterna och Folkhälsomyndigheten och höra: ”När bedömer ni att det är rimligt?”.

Under presskonferensen upprepade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson budskap som statsepidemiolog Anders Tegnell gav i tisdags.

– Vi kommer att lämna besked om fotbollen nästa vecka.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.