Hoppa till huvudinnehållet

Tog drogpåverkad klottrare på bar gärning

Publicerad:
Duon tyckte att förrådet vid Sannafältet behövde "piffas upp". Karlstads kommun och polisen tyckte annorlunda.
Duon tyckte att förrådet vid Sannafältet behövde "piffas upp". Karlstads kommun och polisen tyckte annorlunda. Foto: Polisen

När den lediga polisen var ute och gick en promenad fick han plötsligt syn på två personer som stod och klottrade döskallar på ett förråd vid Sannafältet i Karlstad.

Duon har nu åtalats för skadegörelse.

Det var på kvällen den 16 april som polisen, som inte var i tjänst vid den aktuella tidpunkten, befann sig i höjd med tre stycken förråd vid Sannafältet. Han hörde både märkliga ljud från mittenbyggnaden och kände en skarp doft av sprejburkar. Samtidigt såg han hur en ljuskägla rörde sig intill byggnaden.

Han larmade sina kollegor, som direkt kom till platsen och kunde gripa två personer, misstänkta för skadegörelse. Det rörde sig om en 36-årig man och en 41-årig kvinna. Intill dem fanns både en väska fylld med sprejburkar och mannen hade svarta plasthandskar på sig.

Väskan som var fylld av diverse sprejburkar.
Väskan som var fylld av diverse sprejburkar. Foto: Polisen

Mannen visade sig även vara påverkad av narkotika.

När han förhördes en liten stund senare erkände han delvis brotten.

– Jag hade ingen planering utan jag sprejade och det fick bli vad det blev, sa han till polisen och fortsatte:

– Ja, jag erkänner att jag skakat en färgburk och sprejat mot en vägg men jag är osäker på om det kom någon färg eller om det bara var luft.

Förhörsledaren: Den döskallen var ju inte torr?

– Ja, då har det väl kommit färg.

Mannen åtalas nu tillsammans med kvinnan för skadegörelse. 36-åringen ska även ställas till svars för ringa narkotikabrott.

Kvinnan har i förhör sagt att hon ångrar sig djupt och att det hela var väldigt dumt gjort.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusKarlstadSannafältetSkadegörelse

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.