Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelseger som en tidig present

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Fröken Hallanda ordnade en av två vinster för Magnus Jakobsson när hon vann före Selfie.
Fröken Hallanda ordnade en av två vinster för Magnus Jakobsson när hon vann före Selfie. Foto: Lennart Kihlman

Under tisdagen fyller Magnus Jakobsson 50 år.

Dagen innan gav han sig själv en tidig present genom att ta en dubbelseger med Charlock Wiking och Fröken Hallanda som spurtade hem varsitt lopp vid Färjestads lunchtrav.

Charlock Wiking kom närmast från en andraplats i Årjäng bakom Twigs Ceasar. Den gången travade han i spets, och förlorade från den positionen för första gången, men nu hade han ett bakspår och fick attackera från kön.

Från fjärde par utvändigt fick Charlock Wiking draghjälp av framförvarande Junico Boko på den sista långsidan och när Jakobsson drog i högertömmen i utgången av den sista kurvan hände det grejer. Charlock Wiking blåste förbi konkurrenterna via 08,8/400 meter och det var ett formbesked inför nästa start som är i Årjäng redan på fredag.

Passande tempo

Även Fröken Hallanda hade ett bakspår och ett mycket hårt tempo för klassen, 12,6/1 000 meter, passade som handen i handsken. Speediga Fröken Hallanda attackerade för fullt runt den sista kurvan och vann närmast före Selfie och Tom Horpestad.

På tal om födelsedagar så fyllde Per Lennartsson 54 år under måndagen och hans present travmässigt var att vinna med Cyrano de B. i V4-avslutningen. Cyrano de B. släpptes tidigt till ledningen av Nisse Sånna och höll sedan undan för samma häst till slut.

I V4-inledningen gjorde Timo Lane sin andra start i regi Lise-Lotte Nyström och även om det var i ett tuffare motstånd den här gången så blev det seger på nytt. Från fjärde par utvändigt följde Pierre Nyström med i rygg på framförvarande Well Made på den sista långsidan och även om det inte var en bra draghjälp i den sista kurvan så hann Timo Lane fram till seger efter ett slutvarv på 13,7.

I V4-2 kom favoriten Patricks Princess till ledningen efter den första kurvan och efter ett Daniel Olsson fått köra i 23-tempo mitt i loppet och varvat på 19,6 talade allt för en favoritseger, men 200 meter från mål, i ett klart försprång, blev det galopp. Det öppnade för Our Girl, som efter ett lopp i andra par utvändigt kunde spurta till en säker seger med Mikael J Andersson trots att det var den första starten sedan i november.

Vassa debuter

Daniel Olsson tog revansch för galoppen med Patricks Princess genom att vinna det femte loppet med Deal Done Zet. Här blev det en häftig duell mellan två bra debutanter då ledande Zenato, Bengt Berg tränar, gav sig ytterst motvilligt och båda hästarna travade vassa 15,0/2 140 meter voltstart i sitt livs första start!

I det sjunde loppet blev det Åmålsseger genom Björn Ceder-tränade Victor C. som kördes av Dagfinn Aarum. Victor C. släpptes till ledningen på den första långsidan och vann lätt före Lella Lombardi.

Artikeltaggar

Dagfinn AarumFärjestadstravetMagnus JakobssonMikael J AnderssonTom HorpestadTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.