• idag
  31 maj
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Då jobbar även jag hemifrån

Krönikor
PUBLICERAD:
Sedan en vecka jobbar även jag hemifrån. Min fru har varit förkyld och därför valde jag det alternativet, för att inte smitta mina kollegor.

Det besvärligaste med att komma in i det arbetssättet var tekniken. Jag har jobbat hemifrån tidigare men det var ett tag sedan. Därför tog det tid att få fart på datorn. Jag har en bärbar men på jobbet har jag den dockad till bland annat en stor skärm. Det var besvärligt att ändra inställningarna så jag kunde läsa vad det stod även på datorns betydligt mindre skärm.

Vi jobbar med krypterade datorer. Det var även krångligt att komma ihåg hur man loggar in med krypteringen. Då är man tacksam för den gruppchatt vi kollegor har. Den blev räddningen för mina korkade frågor. Efter ett par timmar rullade allt för fullt och det gör det än.

Vi har en dotter på gymnasiet som också jobbar hemifrån. Visst är det mysigt att kunna umgås och fika även på arbetstid. Men vi har redan börjat gå varandra på nerverna. Hon har också skypemöten, ofta samtidigt som mig. Hon tycker jag ska vara tystare och vise versa. Dessutom förväntar hon sig att jag ska laga trerätters till lunch. Det blir inte av. Vi försöker leva som vanligt med att tömma frysen på matlådor.

Det har bara gått en vecka. Trots det saknar jag redan arbetsplatsen. Där kan man ju inte bara jobba, även prata om allt. Inte enbart om jobb och inte bara om och med familjen. Redan innan hemmaarbetet var det begränsat vilka man fick umgås med under coronapandemin. Nu är det ännu mer påtagligt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.