Uppgifter: Toivonen återvänder till Malmö

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ola Toivonen efter segern i VM-åttondelsfinalen mot Schweiz 2018.
Foto: Efrem Lukatsky
Degerfors kan glömma drömvärvningarnas drömvärvning enligt uppgifter till SportExpressen. Anfallaren uppges i stället i princip vara överens med Malmö FF.

Ola Toivonen gjorde 14 mål på 27 matcher i Malmö 2008 innan karriären fortsatte utomlands – i PSV, Rennes, Sunderland, Toulouse och Melbourne Victory.

Efter två målrika säsonger och ett tråkigt coronaslut i Melbourne har anfallaren kopplats samman med svenska klubbar de senaste månaderna.

Coronakrisen ledde till att Toivonen seglade upp som en riktig drömvärvning för moderklubben Degerfors IF, men enligt uppgifter till SportExpressen talar nu allt för att Toivonen i stället återvänder till Malmö FF.

Enligt SportExpressens uppgifter är parterna i princip överens om ett avtal.

SportExpressen skriver att coronakrisen har försvårat vissa saker och att sportchefen Daniel Andersson måste ha ett godkännande från styrelsen innan allt blir helt klart.

Sajten uppger att Toivonen, som fyller 34 i sommar, är tänkt att bilda anfallspar med en annan profilstark återvändare i Isaac Kiese-Thelin.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.