Einár - Framtiden ser ljus ut

Skivor
PUBLICERAD:
Einár.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
"Även om jag är långt från målgruppen är det alltid fint med fri konst för kids som rör upp yrvaken moralpanik i mysiga morgonsoffor."

Jag påstår inte att kidnappningen av Einár för några veckor sedan var ett iscensatt pr-trick, det hade varit lite väl okänsligt. Men nog kom den lägligt. På sitt tredje album fortsätter 17-åringen att odla bilden av sig själv som gangster. Omslaget pryds av det vanliga; cash, höghus, en fräck bil, och raderna över beatsen går oberörda ur debatten om vålds- och drogromantik som blossade upp i vintras.

Även om jag är långt från målgruppen är det alltid fint med fri konst för kids som rör upp yrvaken moralpanik i mysiga morgonsoffor. När den dessutom är catchy, inte fullt så loj som tidigare och har Einárs orala pepprande som skjuter sig igenom med oansträngd talang, ser framtiden ljus ut.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.