• idag
  7 aug
  23°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Minnas minnena från förr i dessa tider

Åsikter
PUBLICERAD:
Genrebild. De Svenska hockey-vm guldmedaljörerna hyllas i Kungsträdgården i Stockholm 2018.
Foto: Janerik Henriksson /TT
För exakt sju år sedan, på dagen faktiskt, tog jag mitt pick och pack och drog till Stockholm för att vara värdinna på hockey-VM på hemmaplan.

Så här i coronatider så är jag rätt uttråkad och ensam, arbetet sker hemma, likaså träning och det mesta. Däremot snubblade jag över ett gammalt fotoalbum från 2013 då jag var lika uttråkad som nu och öppen för alla möjligheter till äventyr. Så när Svenska ishockeyförbundet behövde hjälp på hemma-VM var jag inte sen att anmäla mig som frivillig. Ett par veckor i huvudstaden kunde ju inte skada för att få fart på livet igen.

Och vilket hemma-VM det blev. Och vilken livsboost det blev för mig. Jag fick axla rollen som lite allt i allo ihop med ett team om fem personer. Jag hämtade Pat Quinn på Arlanda med egen chaufför, vi fick agera guider åt diverse storstjärnor i Stockholm, vi fick anordna en galamiddag på Vasamuseet för ambassadörerna (exempelvis Vladislav Tretjak och Mats Sundin), jag fick vänner för livet – och det bästa av allt – vi fick dyka ned i fontänen på Sergels torg efter att ha jublat över vinsten mot Schweiz i finalen.

Lite annat är det år 2020 då det mesta präglas av covid-19. VM-turneringen är inställd, liksom mycket annat. Men vet ni vad – vi kommer kunna skapa nya fantastiska minnen, bara vi härdar ut ett tag till.

Och så länge kan vi ju faktiskt ägna lite tid åt att minnas allting vi redan har haft privilegiet att vara med om.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.