• idag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Distansundervisning för flera högskolor i höst

Skola & utbildning | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Flera universitet förbereder för fortsatt distansundervisning i höst på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Flera universitet och högskolor förbereder sig för att ha distansundervisning även i höst på grund av coronaviruset, rapporterar Ekot.

Högskolan i Borås har redan tagit beslut om att ta emot sina studenter digitalt. Beslutet gäller under den första halvan av höstterminen, förutsatt att varningar för coronasmittan fortsätter. Annars finns planer på att återgå till normal undervisning.

På Lunds universitet finns en liknande beredskap om att antingen fortsätta med distansundervisning eller gå tillbaka till normalläge.

Linköpings universitet har stoppat höstens utbytesstudier och har som utgångspunkt att undervisa studenterna på campus, men med beredskap för undervisning på distans. Även Umeå universitet tänker likadant.

Det var i mars som universitet och högskolor införde distansundervisning, för att motverka spridning av coronaviruset. Skolorna förväntas fatta beslut om hösten under den närmaste tiden eller åtminstone i juni, enligt Ekot.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.