Hoppa till huvudinnehållet

Andersson tränar Skoghall även kommande säsong: "Känns superinspirerande"

Publicerad:
Skoghallstränaren Niclas Andersson.
Skoghallstränaren Niclas Andersson. Foto: Johan Hedlund

Skoghallstränaren Niclas Andersson har förlängt sitt kontrakt med klubben. Han är väl medveten om att klubben kommer att bära ett favoritskap kommande säsong.

– Ett väldigt inspirerande uppdrag, säger Andersson.

Jansson återvänder till Skoghalls IBK: "Det blir ett intressant lag"Englöw förlänger med Skoghall – gör sin sjunde säsong i klubbenSjögren och Thorén till Skoghalls IBK: "Dags för mig att testa något nytt"

Skoghall ser ut att få ett väldigt spännande lag till kommande säsong. Det tillsammans med att laget inte fick chansen att kvala uppåt den här säsongen då säsongen avbröts i förtid gör att Andersson vill fortsätta i klubben.

– Det har funkat väldigt bra under säsongen och det kändes självklart att fortsätta. Men samtidigt så får vi en ny familjesituation till sommaren och då vill man ta ett välgrundat beslut. Det är mycket som måste fungera för att det ska bli bra. Sedan vill jag självklart vara med på den resan som laget har börjat, det känns superinspirerande.

Men Andersson kommer inte att bli ensam. Två tredjedelar av Skoghalls tilltänkta trio är nu klart. Tillsammans med Andersson så kommer också Alexander Hellqvist att träna laget. Hellqvist som har varit både spelare och tränare i klubben. Närmast jobbade han tillsammans med Skoghalls SSL-lag.

– Hellqvist kommer att vara en del av det. Hans uppgift specifikt kommer att vara anfallsspelet och fast situationer. Han har också ett stort intresse för statistik där han kommer att hjälpa mig. Sedan ska det in en assisterande tränare som har ett större ansvarsområde, vi ska vara tre stycken.

Med flera starka nyförvärv och truppen i stort sett intakt är han medveten om att laget kommer att få bära ett favoritskap kommande säsong. Men Andersson tror att också Hagfors kommer att få ett starkt lag.

– Derbymatcherna kommer att bli roliga. De har också rustat och får ett starkt lag. Jag tror att det mycket väl kan stå mellan oss två. Men visst jag kan förstå att vi blir kallade favoriter med tanke på vilka värvningar som vi har gjort.

Men serieindelningen är fortfarande inte gjord och det finns egentligen tre möjliga scenarion. Att serieindelningen ser ut som den här säsongen där samtliga värmlandslag reste söder ut, till Göteborgsområdet. Eller att de nästa säsong skulle få åka österut.

Det tredje alternativet är att lagen i Värmland skulle delas upp. Då främst Hagfors skulle kunna hamna i en annan serie än de övriga.

– Jag har svårt att tro att de splittrar på lagen i Värmland. De fem senaste åren har vi ändå spelat i samma serie, jag hoppas att det fortsätter att vara i så. Vi behöver de andra vassa värmlandslagen i serien. Jag tycker att det varit tydligt när vi spelat mot lagen i Göteborgsområdet att det är lagen i Värmland som står för de bästa arrangemangen, det är klart roligare och mer satsat här.

Under fredagen presenterade Skoghall också ännu en kontraktsförlängning. Det handlar om forwarden Andreas Henriksson.

– Det gäller att vi visar att vi är laget som är mest sugna på att vinna. De killarna som har kommit in nu har inte kommit hit för att avsluta karriären. Tvärt om. De är här för att vara ledande spelare och det ska bli kul att börja jobba med laget, säger Andersson.

Artikeltaggar

InnebandyNiclas AnderssonSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.