• idag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Storforsdemokraten: "Vi har nu en masshysteri"

Insändare
PUBLICERAD:
"Normalt sett seriösa nyhetsförmedlare som TT har gått i taket över min Stockholmsresa och kommit med rappakalja utan dess like, som mängder av tidningar har publicerat", skriver Storforsdemokraten Urban Persson.
Foto: Håkan Strandman
Kommunpolitiken Urban Persson om sin JO-anmälan.

Googlar man på corona och hysteri så kommer 23 träffar från i mars. Sedan kommer en träff i april, 11 träffar i mars, en träff i februari, 13 träffar i mars och så vidare. I april ökade corona betydligt i USA. Fler dog i världen. Varför är det så få träffar i april? Detta visar med en viss vetenskap vilken hysteri som vi har fått. Det är alltså inte politiskt korrekt att tala om hysteri. Folk undviker uppenbart ett visst ord. Många läkare och andra intellektuella varnar i artiklar för hysteri i mars och det finns inget liknande i april. Det kan förstås även vara annat som påverkar, men nog i mindre omfattning.

Ett litet parti med 143 röster i lilla Storfors kan man hoppa på och slita i stycken, i varje fall försöka. Normalt sett seriösa nyhetsförmedlare som TT har gått i taket över min Stockholmsresa och kommit med rappakalja utan dess like, som mängder av tidningar har publicerat. Värmlands Folkblad ansträngde sig i ledaren i tisdags på liknande sätt för att håna undertecknad. Folk är rädda. Media driver hysterin så långt det går. Det uppskrämda folket är nu närmast i en slags masspsykos och har avlägsnat sig från det sunda förnuftet. Detta är typiskt för pandemier. Dessa media borde skämmas.

Min JO-anmälan handlar om att jag utestängdes från en så kallad budgetberedning av kommunalrådet i Storfors, Hans Jildesten. Efter ett besök i Stockholm hade jag varit i karantän i mer än två veckor och jag var ren från smitta. Det fanns ingen anledning att stänga mig ute. Jildesten sa i en intervju i SVT i tisdags att jag hade möjlighet att deltaga i mötet digitalt.

Det fanns ingen sådan teknik, eller rättare sagt den fungerade inte. Åtminstone två äldre ledamöter från SD och KD satt hemma och väntade och blev aldrig uppkopplade. Även sa Jildesten under mötets början något som jag inte riktigt minns om att tekniken inte fungerade. Jag erbjöds i varje fall ingen digital uppkoppling. Jag har dessutom två mail från de två ledamöterna i samband med mötets öppnande som visar att tekniken inte fungerade. Mailen ska jag skicka till JO.

När jag reste till Stockholm hade jag ingen tanke på att reta någon. Jag har pratat med många om det. När kommunalrådet stängde mig ute blev jag arg och skrev direkt ett inlägg till ledamöterna, ytterligare ett dagen efter och några dagar senare skickade jag allt med en sammanfattning till JO. Jag kunde inte ana att en sådan våg av hat och okunskap skulle följa i masspsykosens spår. Jag kan inte se att jag har gjort något direkt fel, som Jildesten gjorde när han grep ett halmstrå och ljög om att det fanns en möjlighet att medverka digitalt.

Urban Persson

Storforsdemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.