Mattias Alkberg - River inte tag ordentligt

Skivor
PUBLICERAD:
Mattias Alkberg.
Foto: Janerik Henriksson/TT
"Det är pop, relativt oskavig och avskalad, långt bort från punk och svårtillgänglighet."

Med Mattias Alkbergs mått mätt är det nästan en evighet sen sist, men på hans 29:e skiva visar han sig vara kvar i samma mjuka stämning som på ”Åtminstone artificiell intelligens” från 2017.

Det är pop, relativt oskavig och avskalad, långt bort från punk och svårtillgänglighet. Inslagen av science fiction som nämns som influens är på inga sätt dominerande, men det är nog meningen. Det mänskliga är alltid i förgrunden, för hur många steg tekniken än tar är vår natur, i Alkbergs jordnära framtidsvision, inget som förändras.

Självklart finns hög kvalitet och artistisk integritet men jag saknar ändå en känsla som river tag. ”Rationell sorg” kommer närmst med sin spruckna autotune och vemodiga hoppfullhet, men i övrigt landar det mesta i facket trevligt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.