Politiker med Storforsvansinne

Ledare
PUBLICERAD:
Håll avstånd, undvik resor och onödiga möten. De råden har Storforsdemokraten Urban Persson uppenbarligen missat.
Foto: Johan Nilsson/TT
I somras förnekade politikern Urban Persson, Storforsdemokraterna, att månlandningen 1969 ägt rum. Det var ”fake news”. Nu hävdar han att coronapandemin inte är något att bry sig om.

– Det finns ingen anledning att vara orolig. Det är en hysteri. Det är samma som med klimatet. Det går inte att ändra. Vi kan inte påverka det politiskt, säger den tidigare Sverigedemokraten Urban Persson till SVT Nyheter Värmland.

Sagt och gjort. Urban Persson åkte till Stockholm för att träffa någon coronasmittad, fick inte till något möte men lyckades ändå slicka på ett rulltrapperäcke i tunnelbanan.

Han bryr sig inte om myndigheternas råd om att hålla avstånd och undvika onödiga resor och möten. I stället har han själv medvetet försökt att bli smittad.

Det var därför inte så underligt att Persson blev uppmanad att lämna ett budgetberedningsmöte med andra Storforspolitiker. Nu har han anmält ”utvisningen” till JO, men den lär knappast leda till någonting.

Hans attityd och inställning till vetenskap och fakta påminner en hel del om USA:s president Donald Trump. Om Trump lider av storhetsvansinne kan vi väl säga att Persson lider av Storforsvansinne.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.