Hoppa till huvudinnehållet

Jansson återvänder till Skoghalls IBK: "Det blir ett intressant lag"

Publicerad:
Andreas Jansson har skrivit på ett ettårskontrakt med Skoghalls IBK och återvänder efter två säsonger i Visby.
Andreas Jansson har skrivit på ett ettårskontrakt med Skoghalls IBK och återvänder efter två säsonger i Visby. Foto: Skoghalls IBK

Skoghalls IBK har landat ett nytt tungt nyförvärv. SSL-spelaren Andreas Jansson lämnar Visby och återvänder till division 1-klubben.

– Det har alltid funnits lite hemlängtan, säger Jansson.

2017 bildade Andreas Jansson, Albin Englöw och Oskar Thorén en fruktad trio som var en stor anledning till att Skoghall samma år tog sig till allsvenskan.

Nu återförenas trion när också Andreas Jansson väljer att återvända till klubben efter två säsonger i Visby.

– Jag ville ha ett äventyr utöver Skoghall och Värmland. Det var tanken att jag skulle stanna i två år och det har alltid funnits lite hemlängtan till vänner och familj. Det är lite speciellt att bo på en ö, det är inte vara att åka hem, säger Jansson.

Att också Thorén valde att återvända Skoghall var en stor del i beslutet. Tillsammans med att klubben på pappret ser ut att få det starkaste laget sedan klubben senast spelade i allsvenskan.

– Jag pratade en del med Thorén som också valde att gå tillbaka. Det blir ett intressant lag till hösten, när även Simon (Sjögren) valde att gå till Skoghall. De blev tvåa i serien förra säsongen och lär inte vara sämre nästa.

18/19 var Jansson med och förde upp Visby till SSL, men klubben åkte ur efter att ha slutat sist i serien. Säsongen i SSL-slutade med 18 poäng (11+7) på 28 matcher. Jansson som under en period i Visby omskolades till back.

– Jag blev back under säsongen i allsvenskan. Sen spelade jag back fram till november den här säsongen, därefter som forward. Jag känner att det är min position och tanken är att jag ska vara forward i Skoghall.

Säsongen i SSL har gjort Jansson till en bättre spelare där alla matcher varit tuffa.

– Det går så klart mycket snabbare och du måste fatta beslut snabbare. Alla de bäste spelarna spelar där och du möter inga dåliga spelare oavsett lag. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas som spelare i Skoghall.

Jansson har skrivit på ett ettårskontrakt – men är öppen för fler säsonger i klubben.

– Vi börjar så, så får vi se. Men det hade varit kul att spela med Skoghall i allsvenskan igen, säger han.

Artikeltaggar

Andreas JanssonInnebandySkoghalls IBK Herr

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.