Hoppa till huvudinnehållet

Klart: De lämnar Bik Karlskoga

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Pelle Hedlund är en av spelarna som lämnar hockeyallsvenska Bik Karlskoga.
Pelle Hedlund är en av spelarna som lämnar hockeyallsvenska Bik Karlskoga. Foto: Dennis Pavlovic

Bik Karlskoga väljer att gå skilda vägar med ytterliga sex spelare. Bland annat blir inte succéspelaren från Grums, Pelle Hedlund, kvar i klubben.

Totalt har nu elva spelare försvunnit från fjolårets trupp där bland annat trotjänaren Fredrik Höggren valt att lägga skridskorna på hyllan efter 18 säsonger och över 700 matcher i klubben.

Dessutom var det redan på förhand klart att lånen Nikola Pasic och Max Wennlund skulle återvända till Linköping, respektive HV71.

I HV71 får Wennlund även sällskap av Fredrik Forsberg och Jesper Kokkonen.

Letar ny målvakt

Nu står det även klart att ytterligare sex spelare lämnar Bik. Målvakten Henrik Lundberg, backarna Dennis Fröland och Valtteri Parikka samt forwardstrion Pelle Hedlund, Simon Krekula och Filip Cederqvist.

– Vi tackar för deras insatser i BIK Karlskoga och önskar dem all lycka i framtiden, säger klubbens sportchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Dessutom räknar inte Bik med att få behålla Tor Immo som riktar blickarna mot SHL.

– Med andra ord söker vi efter ytterligare en målvakt och en forward innan vi stänger lagbygget. Vi sitter dock lugnt i båten och är nöjda med laget så här långt. Det är ingen panik med de sista platserna

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDennis FrölandFilip CederqvistFredrik ForsbergFredrik HöggrenHenrik LundbergIshockeyJesper KokkonenMax WennlundNikola PasicPelle HedlundSimon KrekulaTor ImmoTorsten Yngveson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.