Hoppa till huvudinnehållet

Före detta FBK-stjärnornas lagkamrat död – 25 år gammal

Publicerad:
Colby Cave blev 25 år gammal. Arkivbild.
Colby Cave blev 25 år gammal. Arkivbild. Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Edmontons Colby Cave har avlidit efter sviterna av en hjärnblödning. Ishockeyspelaren blev 25 år gammal.

"Det är med stor sorg vi berättar att vår Colby Cave dog tidigare den här morgonen. Vi är i chock men vet att Colby var mycket älskad av oss, hans familj, vänner och hela hockeyvärlden", säger hans familj i ett uttalande.

Cave var försatt i konstgjord koma efter att i tisdags ha genomgått en operation där en cysta, som tryckte mot hans hjärna, togs bort. Cave fick under måndagskvällen huvudvärk och mådde dåligt under natten. Familjen förde honom på morgonen till sjukhus och där konstaterades att han drabbats av en hjärnblödning.

Sedan dess har Cave intensivvårdats i Toronto med kritiskt tillstånd. På lördagen meddelade familjen att han gått bort.

"Colby var en fantastisk lagkamrat med underbar karaktär, beundrad och omtyckt var han än spelade", säger Edmontons general manager Ken Holland och styrelseordförande Bob Nicholson i ett uttalande från klubben.

67 NHL-matcher

Colby Cave hann spela elva matcher med Edmonton denna säsong men tillbringade även tid i farmarlaget Bakersfield i AHL. Han kom till Edmonton under förra säsongen efter att dessförinnan ha spelat i Boston. Totalt spelade han 67 NHL-matcher och gjorde nio poäng, fyra mål och fem assist.

– Det mest förvirrande för alla är att vi pratar om en ung, hälsosam atlet. Det här ska inte kunna hända en person som Colby, sade Caves agent Jason Davidson till kanadensiska Sportsnet tidigare i veckan.

"Tackar alla"

På sociala medier har flera NHL-klubbar uttryckt sorg och stöd över dödsfallet.

"Våra tankar och böner är med Colbys familj, vänner och med Edmontons organisation", skriver New York Islanders på Twitter.

I Edmonton Oilers spelar de båda före detta FBK-stjärnorna Oscar Klefbom och Joakim Nygård.

Även Arizona, med svenskarna Oliver Ekman Larsson, Niklas Hjalmarsson och Carl Söderberg i laget, är bestörta över den dystra nyheten.

"Vi är förtvivlade över att höra att Colby Cave gått bort", skriver klubben.

Artikeltaggar

AHLEdmonton OilersIshockeyJoakim NygårdKanadaNHLOscar KlefbomTwitter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.