• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Är jag för orädd? Eller kanske för rädd?

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Jag följer i princip allt som skrivs och sägs om coronaläget i Värmland och världen. Ändå kan jag inte bestämma mig. Är jag för orädd för smittan? Eller är jag rent av för rädd?

Det finns gott om vittnesmål från världen över som definitivt pekar på att jag, som ändå lever mitt liv i princip som vanligt trots en global pandemi, går runt och är alldeles för orädd. Hemska scener från Italien och Spanien, vittnesmål om förhållandevis unga människor vars lungor totalkollapsar och statistik som berättar om extremt många som intensivvårdas i Sverige väcker till eftertanke.

Men det finns också högt aktade experter från välrenommerade forskningsinstitut som påpekar att rädslan kan vara överdriven, åtgärderna allt för drakoniska och att smällen som kommer av att stänga av allt kan bli etter värre. Och att risken för att som normalfrisk drabbas är minimal, det är de sköraste vi ska skydda.

Och där sitter jag utan några som helst kunskaper på området pandemier och smittskydd och ska försöka fundera ut hur jag själv ska agera i detta virrvarr av motstridig information. Tar jag risken på för stort allvar, eller är jag onödigt försiktig?

Ja inte fan vet jag. Och ingen annan heller vad det verkar. Det är bara en sak som är säker; det är en märklig tid vi lever i.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.