Kommunen öppnar småbåtshamnarna en månad tidigare

Nyheter
PUBLICERAD:
Småbåtshamnarna öppnar tidigare än vanligt i år.
Foto: Jennifer Sundelin
Karlstads kommun väljer i år att öppna kommunens småbåtshamnar en månad tidigare än vanligt – 1 april i stället för 1 maj.

Orsaken är bland annat den tidiga våren.

– I dessa tider vill vi ge båtägarna en möjlighet ta sig ut. En tur på Vänern passar väldigt bra i coronatider, säger båtplatsansvarig Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Runt 800 båtägare berörs.

Kommunen kommer under veckan att städa av hamnarna och kontrollera bryggor och flytbommar.

– Vi satsar på att vara klara till helgen men den som vill lägga i sin båt kan göra det redan nu. Då får man bara vara beredd på att verksamheten pågår, säger Marianne Fröding.

Viktigt att notera är dock att eftersom det fortfarande finns risk för frost kommer kommunen inte att sätta på dricksvattnet. Sophämtning startar inte heller förrän 1 maj, varför helst ser att man inte använder sopkärlen vid småbåtshamnarna.

Läget i Lambergstjärnen är därtill speciellt på grund av det höga vattenståndet, bland annat ligger landgången fortfarande under vatten. Vidare ska båtiläggningsrampen i tjärnen renoveras. Det gör att båtägarna uppmanas att använda ramperna i Lambergskanalen eller Mariebergs småbåtshamn i stället.

Just nu är vattenståndet i Vänern högt. Det innebär att landgången i Lambergshamnen för tillfället är under vatten, vilket gör den besvärlig att använda.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.