• idag
  25 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ett ostigt farväl

Krönikor
PUBLICERAD:
Det är som bekant märkliga tider nu och för egen del blir de ännu märkligare av att jag, när detta går i tryck, slutat på VF efter 14 år.

Egentligen skulle jag ha jobbat kvar någon månad till men så kom corona, och staten bad mig börja min nya tjänst på MSB lite tidigare än planerat. Inte riktigt som när jag intervjuade dåvarande riksmarskalken Ingemar Eliasson, som konstaterade att ”när kungen kallar säger man inte nej”, men ändå.

Under de gångna 14 åren har VF varit en extremt stor del av mitt liv. Det är svårt att skriva någon slags summering utan att det blir sentimentalt och ostigt, men det bjuder jag på. För det jag har fått vara en del av så länge vågar jag påstå är en arbetsplats med en unik anda. 90 procent av min umgängeskrets har någon slags koppling till VF – jobbar de inte här nu så har de gjort det, om så bara för en sommar. Vi har kämpat tillsammans, stöttat och peppat varandra, jublat och gråtit ihop.

Det var kollegorna som kom hem med glass till mig när jag var singel och febrig, det är de som jag åkt på resor med och som jag firar de flesta högtider med.

Min stora kärlek träffade jag under en utekväll med jobbet och faktum är att båda mina barn tagit sina första steg på koncernens mark.

Eftersom jag är en sentimental människa ifrågasätter jag så klart hur jag frivilligt kan lämna allt detta bakom mig. Men så tänker jag på att åtminstone fyra av mina nya kollegor har ett förflutet på VF och då känns det inte lika skrämmande.

Tack för allt!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.