Man i Oslo bröt karantän tre gånger

Brott & blåljus | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Norsk polis har tre gånger gripit en man som brutit mot karantänsreglerna. Arkivbild.
Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT
En man i Oslo greps under natten av polisen för att ha brutit mot karantänsreglerna.
Det var tredje gången mannen frihetsberövades för samma brott, och han riskerar nu att få sitta inspärrad längre än de två veckor han skulle sitta i karantän.

Mannen kom till Norge från Sverige de 25 mars och ska enligt de tillfälliga reglerna hålla sig isolerad i 14 dagar – vilket han uppenbarligen inte trivs med.

– Natten till lördag fick vi en anmälan om att han störde ordningen. Polisen fick reda på karantänen, så då blev han polisanmäld för att ha brutit bestämmelserna, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen.

Det hindrade inte mannen, som är i 20-årsåldern. Natten till söndag greps han på nytt för att ett dygn senare alltså åter hamna i polisens förvar. Han har nu tre anmälningar för brottet, och riskerar böter eller fängelse i upp till sex månader för att ha brutit mot smittskyddslagen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.