• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Min växtmani har nått nya höjder

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
När ni läser detta har jag arbetat hemifrån i två veckor, likt många av mina kollegor här på Värmlands Folkblad.

Och som ni säkert har läst gällande träning och annat så tar det just två veckor att komma in i nya rutiner.

De första dagarna satt jag i köket och försökte jobba, med nackvärk och dålig arbetsställning. Som utbildad hälsocoach kom jag snart på varför jag hade ont i skallen konstant och flyttade in i sovrummet med lyckat resultat.

Hemmaarbetet har dessutom gjort att man unnar sig de här små pauserna och lunchen man ska ta ut, och ja, det har lett till att jag nu har en alldeles för skinande ren lägenhet och alldeles för många krukväxter, planteringar och odlingar som jag hoppas börjar gro snart. Jag har blivit beroende av växtodling och städning. Kul. Jag drömmer till och med om mina frön!

Men å andra sidan, tror ni att jag kommer hinna vattna, sköta om och prata med alla dessa växter framöver? Om nu coronaviruset släpper sitt grepp om samhället? Nej. Så antagligen kommer min nyfunna växtmani vara förgäves, petuniorna dö, fröna vägra gro och ett gäng sura penséer som tittar surt på mig från sin balkongplats.

Så det är nog lika bra att ge upp nu och börja med något annat, mindre krävande. Typ stirra in i en vägg.

Jag behöver vardagen igen...

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.