Hoppa till huvudinnehållet

JC Raceteknik utökar VM-teamet

Publicerad:
Jānis Baumanis är klar för VM-åkning med JC Raceteknik.
Jānis Baumanis är klar för VM-åkning med JC Raceteknik. Foto: Tom Banks

Robin Larsson var klar sedan tidigare. Nu ansluter även lettiske Jānis Baumanis till Kilsbasserade JC Raceteknik som där med utökar sin satsning i rallycross-VM.

Båda förarna kommer köra varsin Audi S1 EKS av senaste spec.

– Jag tror Robin och Jānis kommer bli en stark duo på banan, säger teamchefen Joel Christoffersson.

I början av mars kunde JC Raceteknik avslöja att de tar steget upp till VM med en förare i form av Robin Larsson. Nu är det klart att Europamästaren får sällskap av Jānis Baumanis, som har fyra VM-säsonger i bagaget.

Det värmländska teamet kommer även köra teammästerskapet under namnet KYB Team JC.

– Att kunna komma till start med två förare i VM och köra teammästerskapet känns fantastiskt, det har länge varit en dröm för mig. Tack vare KYB kommer vi till start som KYB Team JC, och vi kommer fortsätta ha teknisk support från EKS.

– Den här satsningen med EKS och KYB är en bra möjlighet, som gör att vi kan utvecklas ihop. Det blir en stor morot för teamet, och kommer även gynna våra EM-förare, säger Joel Christoffersson.

”Ännu starkare”

Baumanis har efter fyra år med en Ford sett fram emot nya utmaningar. Därför är den rutinerade lettländaren extra taggad för att nu ratta en Audi.

– Det blir ett stort steg som kommer vara ganska utmanande för mig. Under de första tävlingar kommer det såklart vara lite mer fokus på inlärningsprocessen i den nya bilen, men därefter kommer målet vara att starta från första led i semifinalerna. Självklart är drömmen att vinna, och jag vet att det kommer vara svårt. Men med snabba bilar och ett bra team finns alltid möjligheten att få det att hända, säger 27-åringen.

Säsongstarten är något han ser fram emot.

– Jag känner mig entusiastisk inför en ny säsong med ett helt nytt team. JC och Robin visade i fjol att de hade ett bra tempo i Euro RX, så i år tror jag att vi kommer kunna vara ännu starkare med två bra bilar i VM.

På grund Covid-19 är de första deltävlingarna av World RX framflyttade, det är ännu oklart när premiären kommer kunna köras.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMotorsportRobin Larsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.