• idag
  17 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Rapport från ett kök i undantagstillstånd

Krönikor
PUBLICERAD:
Dag 375 i fångenskapen.
Eller rättare sagt, arbetsdag sex med kökskontor och två pigga men hemmavarande småbarn.

Jag kan ärligt säga att det har funnits stunder då mina ögon tårats av längtan efter förskolan och barnens fantastiska pedagoger. Vanlig vardag har aldrig känts så mycket som semester som det gör just nu.

Men varken jag eller min man ska egentligen klaga. Vi har åtminstone fått behålla våra jobb och jag lider med alla dessa människor vars livssituation ställts på ända.

Många är vi nog som kämpar med att hitta en mental inställning när det gäller hur vi ska förhålla oss till den här "pausen" i samhället och livet. Som dessutom sker på obestämd tid.

Min svärmor uttryckte det bra om hur man kunde göra för att överleva de solfattiga vintermånaderna. Hon förespråkade då att gå in i sig själv, äta god mat och läsa mycket böcker. Det torde väl kunna gälla även nu i virustider. Själv ska jag (efter minst tre utbrott, djupandning och långdragen nattning) läsa klart "Madame Bovary" och göra eget fröknäcke.

Och smygäta äldsta barnets lördagsgodisrester. För det är jag värd.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.