• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Allmänheten välkommen – trots smittorisken

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Allmänheten är visst välkommen till fullmäktigesammanträdet den 30 mars.
Ordförande Peter Åkerström (OR) backar, men hoppas samtidigt att man väljer att besöka sammanträdet vid andra tillfällen.

Peter Åkerström skriver på Oberoende realisters facebooksida att han fattade sitt tidigare beslut utifrån kommuninvånarnas omsorg, men meddelar nu att ett coronautbrott inte är tillräckligt starka skäl till att stoppa allmänhet från att besöka ett kommunfullmäktigesammanträde.

"Enl. 5 kap. 42 § i kommunallagen är fullmäktiges sammanträden offentliga och enl. SKR (Sveriges kommuner och regioner) bedömning, saknas juridiska möjligheter att hindra åhörare från att närvara vid fullmäktigesammanträden med hänvisning till risk för smittspridning. Risken för Coronasmitta är alltså inte nog vilket jag antog vara självklart för att skydda både ledamöter och besökare", skriver han.

Han avslutar:

"Jag fogar mig i denna tolkning men hoppas, att ni väljer att besöka oss vid andra tillfällen."

Hagfors kommuns nästa fullmäktigesammanträde genomförs på måndag den 30 mars.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.