Hoppa till huvudinnehållet

Par somnade från brinnande ljus

Publicerad:
Paret åtalas för allmänfarlig vårdslöshet för att ha somnat från brinnande ljus i en husvagn som sedan fattade eld. Bilden av de här levande ljusen är tagen i ett annat sammanhang.
Paret åtalas för allmänfarlig vårdslöshet för att ha somnat från brinnande ljus i en husvagn som sedan fattade eld. Bilden av de här levande ljusen är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Sandberg / TT

En 30-årig man och en 21-årig kvinna åtalas nu för allmänfarlig vårdslöshet.

Enligt åklagaren ska de i slutet av juli i fjol ha tänt flera levande ljus i en husvagn som stod parkerad intill ett hus i Säffle. Paret somnade sedan från ljusen utan att släcka dem och vagnen började brinna och det var fara att branden spridit sig till huset. 21-åringen nekar till brott, men 30-åringen erkänner. Han åtalas också för ett inbrott i Säffletrakten i mars i fjol där en tv stals, men där nekar han till att vara skyldig.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetÅtalBrott & blåljusSäffle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.