• idag
  13 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  15 juli
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dags att visa lite värmländsk solidaritet

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Det är hårda tider och det är dags att visa vad äkta värmländsk solidaritet handlar om. Gynna de lokala handlarna, köp hem mat från restaurangerna och dela med er av dasspappret!

Coronavirusets härjningar är än så länge bara en krusning på ytan i Värmland, men enligt experterna kan det förändra sig snabbt och jag har ingen anledning att misstro den spådomen. Men även om den stora smittspridningen fortfarande ligger framför oss så har den ekonomiska smällen som oundvikligen följer redan visat sitt fula ansikte.

För restauranger, besöksnäringen, kultursektorn och många fler ligger inte krisen i framtiden, den är redan här. Och det är de branscherna vi alla måste hjälpa till att stödja. Köp hem mat från restaurangen, eller våga dig till och med in och ta en öl om det är folktomt, köp varor från dina lokala handlare och köp presentkort för sådant som du vill utnyttja senare.

Sitt inte bara hemma på en hög av toapapper och tänk att jag klarar mig gott. Det behövs att vi hjälps åt om vi ska ta oss igenom detta, samtidigt som vi naturligtvis vidtar alla försiktighetsåtgärder som krävs av oss för att inte sprida smittan vidare.

Det lilla strå till stacken som vi på VF bidrar med är att alla samhällsviktiga nyheter är öppna för alla att läsa på vår webb och i papperstidningen ska vi försöka att skicka med så många korsordssidor och annat som vi får plats med för alla som sitter hemma i karantän. Ett litet strå som sagt, men det viktiga är att alla gör någonting.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.