• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Drabbad av Bondfeber i coronatider

Krönikor
PUBLICERAD:
Inget SM-slutspel med Färjestad eller kvalspel för Bik Karlskoga, varken på plats eller framför tv-apparaten. Inte heller någon internationell liga- eller cupfotboll på dumburken. Vad ska en sportnörd som jag då fördriva ledig tid med?

Spontant skulle jag säga böcker och dvd-filmer.

Jag fyndade också ett tiotal böcker på bokrean, så lagret är välfyllt. Botaniserar jag i bokhyllorna hittar jag säkert minst det dubbla antalet titlar som jag tänkt läsa när jag får tid över. Traven av osedda dvd-filmer börjar dessutom närma sig taket i tv-rummet, så även där har jag det väl förspänt.

Men med undantag för den senaste bokutgåvan om Palmemordet – jag kan bara inte motstå ämnet – så har det varit stiltje på läsfronten, likaså i dvd-högen. I stället har jag efter SHL-säsongens sorti helt gått upp i The James Bond Collection som visas dygnet runt på en av filmkanalerna. Kampanjen var tänkt som en månads uppvärmning inför ”No time to die” som skulle ha gått upp på vita duken i april, men är uppskjuten till i november.

Jag hade sett alla 24 eller 25 filmerna (det beror på om man räknar Sean Connerys återkomst) minst en gång – de flesta två eller tre gånger – tidigare. På en dryg vecka har jag nu hunnit med elva ytterligare en omgång.

Favoritrullen är ”Leva och låta dö” från 1973, den första med Roger Moore. Annars håller jag Sean Connery som den ”äkta” James Bond. Roger Moore och Daniel Craig får dela på andraplatsen. Timothy Dalton var okej medan Pierce Brosnan och George Lazenby helt går bort. ”I hennes majestäts hemliga tjänst” lär hamna sist i raden i min Bond-renässans – och då spar jag inte det bästa till sist.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.