• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Måste jag bli med bidé på grund av ert handlande?

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Viruset är på allas läppar – alla som inte mediterat i öknen i två veckor (jag tittar på dig, Jared Leto). Men måste ni toapappersugna tvinga mig till bidélivet?

När jag skriver det här gör jag det från mitt lägenhetskök. Ett kök som i mångt och mycket tömts på innehåll den senaste veckan, liksom resten av lägenheten. Mitt hem de senaste sex åren håller på att bytas ut mot ett där jag ska tillbringa de resterande åren - hur många det nu blir.

Jag skriver det här hemifrån, inte för att jag specifikt vill sitta på en oskön trästol och jobba utan för att det är en ny men temporär verklighet i virustider. Kommer ni ihåg början av 1900-talet när spanska sjukan slog ut en herrans massa folk? Nej, inte jag heller.

Det är konstigt, så klart, och det är oroande. Personligen är jag inte orolig för min hälsa, mer för andras hälsa och för hela världsekonomin som verkar göra vad den kan för likna 1920-talets fullständiga börskaos (vad är grejen med att allt ska upprepa sig?).

Jag är också lite orolig för mentaliteten hos den och de som massköper dasspapper, mjöl och andra bra-att-ha-varor. Det blir ju jämt rätt lite kvar åt oss andra när ett gäng panikköper upp allt som stormarknaderna har att erbjuda.

This too shall pass och så vidare, förr eller senare, och för min egen del vore det ju skönt om det första jag gör i mitt hus inte är att installera en bidé bara för att några knickedicker har köpt upp allt skithuspapper i hela landet.

Spara lite åt oss andra hörni. Det blir bättre.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.