• idag
  4 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Torsby kartlägger barnomsorgsbehov

Skola & utbildning | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Torsby kartlägger hur stort barnomsorgsbehovet är i kommunen.
Detta för att vara förberedd ifall direktiv kommer om att stänga grundskolor och förskolor.

En sådan rekommendation finns inte i dagsläget, men i det fall regeringen beslutar om en sådan är tanken att Torsby kommun ska vara förberedd.

"Om det skulle komma ett sådant beslut, så blir konsekvensen att kommunen INTE kan erbjuda alla förskole- och grundskolebarn barnomsorg utan BARA till dem vars föräldrar arbetar i så kallad samhällsviktig verksamhet. Detta för att samhället i en sådan här extraordinär situation måste rulla och gå. Basfunktionerna i samhället måste upprätthållas", skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen är tydlig med att det enbart är föräldrar som arbetar inom så kallade samhällsviktiga funktioner som ska svara på det formulär som finns på hemsidan, och man listar där också exempel på funktioner som anses vara av samhällsvikt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.