• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Vad menar Järåsen (S)?

Insändare
PUBLICERAD:
Uppfattningarna om kommunfullmäktiges sammanträde angående Finnskogahemmet skiljer sig.
Foto: Daniel Olausson
Angående insändare av Ann-Katrin Järåsen (S), i VF 14/3.

Vi har noterat att kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen känt sig illa behandlad av oss moderater i Torsby. Vi kan bara beklaga hennes upplevelse av detta, men kan själva inte förstå när och hur detta skulle ha ägt rum. Vi upplevde själva att våra ledamöter Mikael Persson och Tommy Persson avbröts i sina anföranden av ovan nämnda kommunalråd i kommunfullmäktigesammanträdet 17 februari i år.

På det andra påståendet i insändaren ”att lösningar på personalsituationen i norr framgår i alla fall inte av reservationerna i socialnämndens protokoll”. I samband med socialnämndsmötet den 11 mars ställdes många frågor från våra moderata företrädare där man bl.a. efterfrågade riskanalyser, konsekvensbeskrivning, sjuktal, övertid, och ifrågasatte avsaknaden av protokoll från MBL-förhandlingarna i ärendet. Man lade också konstruktiva förslag med samarbete med Branäs eller andra aktörer. Det föreslogs även ökad delaktighet för personalen. Den första åtgärden borde vara att utlysa de fasta tjänsterna som behövs!

Vi ställer oss således frågande till hennes inlägg i insändarna i NWT och VF den 13 och 14 mars, men anser att den historiskt goda tonen mellan våra partier även bör bestå framgent.

Moderata fullmäktigegruppen/ledamöter i socialnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.