• idag
  8 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fullmäktige genomförs – med restriktioner och utan allmänhet

Politik | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Peter Åkerström (OR) till vänster, meddelar att kommunfullmäktiges sammanträden i Hagfors kommer genomföras, men med en del restriktioner.
Foto: Daniel Olausson
I Hagfors är det inte aktuellt att ställa in kommunens fullmäktigesammanträden.
Det kommande den 30 mars genomförs som planerat, men utan allmänhet och med en del restriktioner.

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Åkerström (OR) meddelar på Oberoende realisters facebooksida att partiernas gruppledare ska se till att ledamöter som tillhör riskgrupperna ska ersättas, samma gäller för ledamöter som bär på några sjukdomssymptom.

Beslutet att genomföra sammanträdet har tagits med viss vånda, erkänner Peter Åkerström. Det har fattas i samråd med samtliga partiers gruppledare.

"Vi ser, att situationen med coronaviruset sannolikt kommer att eskalera och ge fler smittade längre fram i år och genom att flytta fram kommunfullmäktige någon vecka eller någon eller några månader ger knappast ett bättre utgångsläge. Kommunens högsta beslutande församling kan bara inte läggas i malpåse. Någon kommunal krisledningsnämnd är inte heller planerad i nuläget", skriver han.

Skjutväggen i plenisalen öppnas för att sprida ut ledamöterna i lokalen, kaffepausen tas bort och allmänheten är som sagt inte välkommen att närvara, och det gäller även för folkvalda ersättare i församlingen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.