• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   9 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tydligt exempel på ledarskapsproblem

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Karlsson
Tack för svaret om Skutberget i sommar!

Svaret innehöll ju ett mycket litet, men ändå steg i någorlunda rätt riktning! Men faktum kvarstår – kommunen är inte inne på att besökarna på Skutberget 2020 skall kunna få en glass eller fika på drägligt avstånd från strand eller motionscentral!

Jag avundas inte den situation som Per Anders Bergman och många andra tjänstemän sitter i – att lägga alla sina egna uppfattningar åt sidan och arbeta i den riktning och i de förhållanden som politiken pekar ut! Därmed sagt, att bland dessa personer finns ett antal som brottas med sitt samvete för att vara lojala mot sin arbetsgivare.

När det gäller Skutberget har den massiva opinionen sin grund i att kommunen aktivt under ett antal år, dragit ner underhåll och service till en nästan löjlig nivå! Reaktionen att se hur de servicefunktioner som tidigare funnits i motionscentralen förhindrats och – vid ideella försök att kompensera – resolut nekats, har naturligtvis retat folket. Hur byggnader stängts och gjorts otillgängliga medan de sakta förfaller, stretar emot alla förnuftiga beslut. Svårigheter att få besked och oklara förhandlingslägen har inte gjort saken bättre.

Ytterst måste detta betraktas som ett exempel på ett ledarskapsproblem. Om inte ens kommunstyrelsen inser att detta leder till en mycket tydlig misstro för sittande politiker får åtminstone jag ganska tydliga rysningar.

Nu hoppas jag och väldigt många med mig att Skutbergets framtid inte har några begränsningar på de ytor och de grundfunktioner som krävs i ett allt aktivare frilufts- och friskvårdsområde. Överklagandena sköter den saken och ledarproblemet måste få sin lösning vid nästa val!

Owe Nordling

Friskvårdsentusiast

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.