Folksamlingar förbjuds i Danmark

Inrikes/utrikes | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S). Arkivbild.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/TT

Danmark förbjuder folksamlingar med fler än tio personer, säger statsminister Mette Frederiksen (S). Förbudet, som gäller offentliga platser, införs på onsdagen.

– Från i morgon klockan 10 kommer det inte längre att vara tillåtet att samlas i grupper om fler än tio personer, säger Frederiksen.

Danska myndigheter har förberett ett stickprovsprogram för att få en bättre bild av antalet coronavirussmittade i landet. För tillfället testar Danmark bara gravt sjuka personer för coronaviruset.

– Det betyder att vi inte har en bra bild av smittspridningen i samhället, säger Tyra Grove Krause på smittskyddsorganet Statens serum institut.

Danmark slåss mot coronaviruset, bland annat genom att stänga skolor. Bild tagen på Hareskov Skole i Hareskovby i förra veckan.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/TT
Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.