Hoppa till huvudinnehållet

Flera evenemang inställda på CCC

Publicerad:
Mattias Nord, vd för Karlstad CCC, konstaterar att flera evenemang den senaste tiden fått ställas in. Något generellt stopp för evenemang råder dock inte på CCC.
Mattias Nord, vd för Karlstad CCC, konstaterar att flera evenemang den senaste tiden fått ställas in. Något generellt stopp för evenemang råder dock inte på CCC. Foto: Helena Dahlgren

Tre stora evenemang på Karlstad CCC den närmaste tiden ställs in: Grease, Molly Sandén och Värmlandsoperans uppsättning av Mästerverket.

– Det är svårplanerat för tillfället, säger vd:n Mattias Nord.

Förra veckans besked om förbud för evenemang för mer än 500 personer har gjort tillvaron svår för många arrangörer. Mattias Nord poängterar att det inte alls råder något generellt stopp för arrangemang på Karlstad CCC, men att det är ett knepigt läge som råder:

– Vi har ju en situation där det ofta är tre eller flera aktörer inkopplade. Som exempel: att vi står för lokalerna, Scalateatern säljer biljetter, Great Event står för artistbokningen och så de som står bakom evenemanget. Rent teoretiskt är det ju också så att vi skulle kunna ha tre evenemang samtidigt som vardera lockar 300 personer, men då skulle vi kanske inte ta vårt moraliska ansvar. Sådant diskuteras nu på fall-till-fall-nivå.

Till det ska givetvis också läggas att förutsättningarna förändras dag för dag, i form av nya statliga riktlinjer och förhållningsorder.

– Ett antal arrangemang har hållits men i lite förändrad tappning, exempelvis genomfördes Familjerättsdagarna i slutet av förra veckan. 200 personer kom då, och ett antal var med via länk.

De större arrangemang som har ställts in nyligen är bland annat Molly Sandén (15 mars), Grease (22 mars) och Värmlandsoperans uppsättning av Mästerverket ( 9 april).

– Det är bara att beklaga, men läget är som det är. Om och när det blir fler förändringar kommer information att gå ut till alla berörda, säger Mattias Nord.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadMattias NordNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.