Distansutbildning från och med torsdag – det här gäller

Skola & utbildning | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Hagfors kommun följer regeringens rekommendation om distansutbildning för gymnasiet och vuxenutbildningarna.
Detta görs med start på torsdag den 19 mars och tills vidare.

Kommunen meddelar i ett pressmeddelande att eleverna får bedriva självstudier under onsdagen och att man övergår till distansutbildning på torsdag.

– Detta är inte något extra lov. Utan våra elever på gymnasiet och på vuxenutbildning ska vara hemma och plugga utifrån de uppgifter lärarna har gett dem. Under onsdag har elever självstudier för att sedan påbörja distansstudier på torsdag enligt gällande schema. Under onsdag kommer lärare att förbereda distansundervisningen och upplägg av densamma, säger skolchef Jenny Dahlin i pressmeddelandet.

I pressutskicket listar man också vad det är som gäller i Hagfors framledes:

* Elever har obligatorisk närvaro utifrån den undervisningsform som genomförs.

* Elever som har APL går på den som planerat. Om arbetsplatsen inte tar emot studerande ska eleven kontakta mentor för att se på upplägg för distansundervisning.

* Alla kursmoment är inte möjliga att genomföra på distans och lärarna kommer därför att behöva planera så att praktiska moment genomförs vid senare tillfälle.

* Den som får problem med sin dator eller behöver hjälp och stöd för att komma igång med sina distansstudier är naturligtvis välkommen till skolan för att få hjälp. Man kontaktar då sin mentor eller rektor som informerar om vem de ska söka upp på skolan.

* Utifrån dagens direktiv vet vi inte hur länge undervisningen kommer att bedrivas via distans.

* Elever och vårdnadshavare måste hålla sig uppdaterade via Hagfors kommuns hemsida.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.