Badhusen stänger i Torsby

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Från och med onsdag håller Torsbybadet stängt, liksom simhallen i Sysslebäck.
Foto: Daniel Olausson
Från och med onsdag stängs badhusen i Torsby och Sysslebäck.
Samma upplägg gäller för fritidsgårdarna i Hole och Tranan.

Det meddelade Torsbybadet på sin facebooksida under tisdagseftermiddagen.

"Då vi inte bedriver lagstadgad och samhällsviktig verksamhet i rådande läge kommer vår personal - både badhuspersonal och fritidsledare att användas för andra samhällsviktiga funktioner tills vidare. Vad gäller Sportlife gym på Torsbybadet och Sysslebäcksbadet så kommer de tills vidare att vara öppna för befintliga medlemmar (vi kan tyvärr inte ta emot drop-in kunder eller teckna nya medlemskap under tiden som badet är stängt)", skriver man.

Anledningen är förstås den höga spridningsrisken av coronaviruset.

Biblioteken i kommunen håller öppet som vanligt, men man ställer in alla evenemang tills vidare. Som föreläsningar, sagostunder och språkcafé.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.