• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Är det ölets effekt eller konst på gång?

Krönikor
PUBLICERAD:
I söndags upptäckte jag att jag bara hade två rullar toapapper hemma så jag kilade till min lokala matbutik för att handla ett paket, men där var det tomt på hyllan. Jag antar att det har med dagens firande att göra.

I dag är det nämligen Irlands nationaldag, St Patrick's day, då det av hävd dricks mängder med stout av ett visst rekordboksmärke. Och vad som händer när en dricker massor med öl vet ju den invigde...

Kanske borde 18 mars i stället för 19 november vara Världstoalettdagen?

Men nu kom jag visst lite från ämnet här. 17 mars har på senare år inte bara blivit en festdag på Irland och platser i världen med stor irländsk diaspora, utan även i Sverige. Partytält har slagits upp på Stora torget i Karlstad och lokala krögare har slagit försäljningsrekord för det svarta ölet. Men i år lär det väl inte bli något med detta med tanke på corona.

Så vad kan en då göra i stället för att trängas i stora folksamlingar och hojta med i glada visor som ”Sally MacLennane”? Tja, 17 mars är också årsdagen för brittiske uppfinnaren Stephen Perrys patent på gummisnodden. Så ni kan ju ha prickskjutningstävling med gummisnoddar där hemma i isoleringen eller tvinna snoddarna till en stor studsboll (som min chef gjort).

Eller så kan ni göra papier-maché-konst av... Vänta nu! Är det därför folk har hamstrat toapapper?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.