Hoppa till huvudinnehållet

Två av fem män fortsatt anhållna efter misshandel på Norrstrand

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Under lördagskvällen påträffade polisen i Karlstad en svårt skadad man i en bostad i centrala Karlstad. Två män sitter nu fortsatt anhållna för grov misshandel, medan tre andra ha släppts på fri fot.

– Misstankarna kvarstår än så länge, säger åklagaren Sofie Derke.

Fem gripna för grov misshandel

Strax efter klockan 23 på lördagskvällen hade en granne i en lägenhet på Norrstrand fått nog av bråket, stöket och tumultet som verkade pågå i bostaden bredvid. Grannen kontaktade polisen som anlände till platsen. De fann inte bara en svårt skadad och blodig man i lägenheten, utan också fem män som misstänktes för att ha gett sig på honom.

– Det har används någon form av tillhygge och patrullen hittade både en skruvmejsel och en kniv på golvet, sa Kenneth Johannesson, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Han betonade också att det var mycket blod i bostaden.

Tre på fri fot

Kvintetten greps och anhölls efter förhör, misstänkta för grov misshandel. Tre av dem släpptes dock på fri fot under måndagsmorgonen.

– Men misstankarna mot dem kvarstår än så länge, säger åklagaren i målet Sofie Derke på måndagsförmiddagen.

Utredningen är i ett fortsatt tidigt skede och i nuläget finns inga uppgifter kring hur den skadade mannen mår, eller om han är kvar på sjukhuset. Det har dock gått att hålla ett inledande förhör med mannen.

– Det blir fortsatta förhör och andra utredningsåtgärder nu, avslutar Sofie Derke som även ska ta ställning till ifall männen ska begäras häktade så småningom.

De misstänkta i målet är födda under 80- och 90-talet.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusKenneth JohannessonNorrstrandSofie Derke

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.