Stopp för familjecentraler och öppna verksamheter

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Familjecentraler, öppna förskolan och andra kommunala träffpunkter stängs till vidare.
Anledningen är förstås den höga spridningsrisken av coronaviruset.

Torsby kommun gick idag ut på sin hemsida med informationen om att ungdomsmottagningen har stängts på obestämd tid, och på familjecentralen stängs de öppna verksamheterna, babycafé och öppna förskolan, tills vidare. Bokade besök på BVC, BMM och hos socionomen kan genomföras som vanligt, under förutsättning att man inte bär på några förkylningssymptom.

Även träffpunkterna för seniorer som var planerade under våren har ställts in, och det gäller Träffpunkt Gömmanberg, Finnskoga Dalby och Träffpunkt Sysslebäck.

Detsamma gäller i Hagfors kommun där man under måndagen bestämt att aktiviteter och dagverksamhet på särskilt boende, korttids- och LSS-boende har ställts in tills vidare. Kommunen meddelar också på sin hemsida att man gått upp i stabsläge.

Även i Sunne kommun har beslut tagits om att stänga Öppna förskolan babycaféet och temacaféerna på Familjecentralen Pusslet tills vidare.

Och på Torsbybadet meddelade man under måndagen att babysimgrupperna ställs in tills vidare.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.