• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klockan som nästan försvann

Krönikor
PUBLICERAD:
Ska du handla något dyrt på taxfree? Spara alla kvitton och kartonger, är min starka rekommendation.

Den här berättelsen är helt sann och självupplevd. På vår resa till Teneriffa i höstas unnade jag mig ett ganska dyrt armbandsur. Det har jag funderat på i flera år.

I början av det här året var uret stendött. Jag hade ett svagt minne av att det var två års garanti och efter lite "gogglande" fick jag det bekräftat. Den enda haken var att den enda verkstaden som gjorde garantiservice fanns i Norge. De var också tydliga med att skicka allt omsorgsfullt, i ursprungslåda och med originalkvitto.

På order av min fru hade jag sparat låda och kvitto. Det skickade jag i ett vadderat brev och betalade dyrt hos det statliga postföretaget för att få det rekommenderat med spårning. Jag mejlade även verkstaden att det var på väg.

Klockan var trots allt ganska dyr. Så jag ville inte få den ännu mer förstörd eller förvunnen. Norge har dessutom ett trotsande tullverk som kan ställa till saker.

I flera veckor var det inte ett pip, varken från de som servade eller postföretaget. När jag spårade det på postföretagets webb stod det varje dag, på väg till Norge.

Plötslig stod en privat budfirma utanför dörren med klockan, som dessutom var lagad på garanti. Efter det spårade jag igen och den var fortfarande på väg till Norge. Så jag betalade dyrt för det men kunde ändå inte veta var det befann sig eller om den var borta.

Därför reklamerade jag det rekommenderade brevet och spårningen. Nyligen fick jag de kostnaderna pengarna tillbaka av dem.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.