Frivilliga välkomnas i coronatider

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Eda kommun gör det nu möjligt för den som vill rycka in för frånvarande personal att anmäla intresse via e-tjänster på kommunens webb eda.se där de frivillga också får ge kort information om vilka jobb de kan göra. Lön enligt avtal utlovas.
Foto: Håkan Strandman
Eda kommun rustar sig med frivilliga i coronatider.

– Vi vill fånga upp det ökande intresse som finns för att hjälpa till, säger kommunalrådet Johanna Söderberg (C) och oppositionsledaren Hans-Peter Jessen (S) i ett gemensamt uttalande.

Via länken e-tjänster på kommunens webb kan intresserade anmäla att de vill täcka upp för personal som är frånvarande. Frivilligtjänsten är främst tänkt att täcka upp för personal som är borta från jobbet inom skolan och omsorgen, men också inom stödfunktioner som kök, vaktmästeri och transporter. När man anmäler sig i frivilligtjänsten får man också berätta vad man kan hjälpa till med och kommunen gör sedan en bedömning var man kan placeras. Tanken att man får jobba tillsammans med ordinarie personal och lön enligt avtal utlovas.

Kommunen kommer också kontakta företag som drabbats av corona på olika sätt för att undersöka om personal där, som inte har några arbetsuppgifter för närvarande, kan jobba i kommunen framöver.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.