• idag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Efter drömstarten – Solberg bröt i Mexiko

Rally
PUBLICERAD:
Rally Mexiko blev inte vad Oliver Solberg hade hoppats på.
Foto: Oliver Solberg Media Office
Specialsträckan "El Chocolate" blev tuff för Oliver Solberg. Solberg tvingades bryta Rally Mexiko redan första dagen.

Redan på rallyts tredje specialsträcka fick Oliver Solberg problem. Solberg hade tidigare imponerat vid shakedown och kom i mål där som snabbaste förare med R5-bil. Dessutom två sträcksegrar på Guanajuato. Men väl på grus och i den tunna luften dök problemen upp.

– En stor sten hade grävts fram och hamnat mitt i spåret av bilarna framför. Jag försökte undvika den, men såg stenen för sent och den slog hårt i skyddsplattan och skadade motorn. Att behöva bryta loppet så tidigt är oerhört ledsamt. Det är också sorgligt för alla runt omkring mig och Aaron som ligger i och jobbar så hårt, säger Oliver Solberg.

Skadorna på motorn var för omfattande för att reparera och Solberg tvingades bryta Rally Mexiko.

– - Jag visste att Rally Mexico skulle vara svårt med värmen, höjden och svårigheterna på sträckorna. Nu fokuserar jag på att åka hem för att arbeta med att utveckla både bilen och mig själv. Mexiko var fantastisk, men levererade inte det resultat vi hade hoppats på, säger Oliver Solberg.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.