• idag
  12 juli
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Coronaviruset: Toivonens klubb stoppas från hemresa

Fotboll
PUBLICERAD:
Ola Toivonen och hans klubblag stoppas från hemresa till Australien.
Foto: Frank Augstein
Ola Toivonen och hans Melbourne Victory har spelat match på Nya Zeeland. Nu stoppas klubben från återresa och tvingas stanna 14 dagar på Nya Zeeland.

Coronaviruset stoppar Ola Toivonens Australiensiska klubb Melbourne Victory från att lämna Nya Zeeland. Laget spelade i helgen mot Wellington Phoenix, en match som förlorades med 3-0. Enligt Toivonen ska klubben ha varit garanterade att få resa tillbaka efter matchen. Men nu har Australiensiska myndigheter ändrat sitt beslut.

"Unique/bizarre situation here in NZ. Friday we were promised, by the Australian government, that there would be no ramifications returning to Australia on Monday. Looking at 14 days quarantine now", skriver Toivonen på sitt twitterkonto.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.