Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors har fått en drömstart: "Bästa laget vi har haft"

Publicerad:
IFK Munkfors har fått en drömstart på kvalet till hockeyettan.
IFK Munkfors har fått en drömstart på kvalet till hockeyettan. Foto: Olle Persson

Munkfors har fått en drömstart på kvalet till hockeyettan. Efter onsdagens 6–0-vinst mot HC Flyers toppar laget kvalserietabellen.

– Det är nog det bästa laget vi har haft, säger poängkungen Emil Sätterman.

Munkfors dominerade stort i hockeytvåan under säsongen och ser ut att göra detsamma i kvalserien till hockeyettan. Först besegrades hockeyettanlaget Surahammar och i onsdags HC Flyers. De två segrarna gör att Munkfors har sex poäng och 10–2 i målskillnad.

– Det är lite svårt att veta hur bra motståndet är, HC Flyers har vi mött förut men de andra är svårt. De från ettan kan ju tänkas komma in med ett högre tempo. Men Surahammar var inte särskilt bra, säger Sätterman.

Då lär det bli desto tuffare framöver. Munkfors spelar tre raka bortamatcher där Malung, Orsa och Hallstahammar kommer att stå för motståndet.

– Malung trodde jag skulle vara favoriter nästan. Men de har inte fått en bra start. Vi har fått en drömstart men det behövdes nästan nu när vi spelare tre matcher borta. Lyckas vi bra i de matcherna är det klart att det ser riktigt bra ut när vi får lite fler hemmamatcher.

"Gretzkyrekordet"

Munkfors har en bred trupp och har till skillnad från tidigare säsonger varit skadebefriade i år.

– Vi har fyra fulla kedjor som kan köra på. Det är nog det bästa laget som vi har haft, även om jag tycker att vi har haft ett bra lag – åtminstone de senaste säsongerna. Däremot har vi haft mycket skador tidigare kval, det blir lite lättare att prestera när vi har hela vår breda trupp.

Munkfors var snubblande nära att ta sig vidare till hockeyettan vid förra årets kval.

– Så nära det går att komma skulle jag säga. Men jag tycker att det märks att vi har lite mer rutin och jag tycker att vi har höjt oss ett par snäpp.

Han gör sin poängmässigt bästa säsong i hockeytvåan och slog förra årets poängskörd med en poäng, 58 poäng (29+29) på 32 matcher blev det under säsongen.

– Jag kan inte klaga på min säsong, den är jag nöjd med. Men det var första säsongen som jag spelade center. Det har jag inte gjort förut. Men nu i kvalet har jag spelat ytterforward igen.

Men kanske än mer imponerande är att Sätterman inte fått en enda utvisning under säsongen.

– Vi har skämtat om det och sagt att det är ett "Gretzkyrekord" i tvåan. Det är inte ofta som det händer, att man inte får en enda utvisning under säsongen, skrattar han.

Även kvalet till hockeyettan kommer att beröras av coronaviruset. Munkfors som hade planerat sin enkronasmatch till nästa onsdag kan nu behöva att tänka om.

– Jag vet inte om vår nivå kanske klarar det. Men det känns såklart tråkigt det som händer, det räcker att en spelare blir sjuk så får kanske allt ställas in. Enkronasmatchen är viktig för föreningen, säger han.

Artikeltaggar

Emil SättermanIFK MunkforsIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.