• idag
  5 juni
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jag är ju ingen serietittare egentligen

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Så här i coronavirustider med allt vad det innebär så känns det som mycket kloka beslut att införa restriktioner här och var samt skjuta fram bland annat SHL-slutspelet ett par veckor.

Dels på grund av riskerna det kan innebära att faktiskt bli sjuk, dels av hänsyn till de med autoimmuna sjukdomar eller nedsatt immunförsvar. Vi får släppa våra rutiner, bli lite mer medmänskliga och tänka ett steg längre än vad som faktiskt är bäst för oss. Kanske hoppa över det där gympasset eller weekend-resan.

Och heja samhället som faktiskt gör vad det kan för att förhindra och stoppa viruset.

Men, vad ska alla då göra när samhället stannar upp, gymmen stängs och idrottsevenemangen skjuts på framtiden? Kolla på serier har flera vänner föreslagit, likaså personer i olika grupper på sociala medier.

Jag själv brukade knorra när någon nämnde ordet serier. Mitt tålamod att sitta och följa avsnitt på avsnitt på avsnitt utan att aldrig någonsin komma fram till slutet förrän flera år senare är ingenting jag någonsin haft. Tyvärr får jag säga. Men skam den som ger sig, en riktigt tråkig kväll här i veckan kikade jag på SVT:s Öppna arkiv och inget mindre än Rederiet fladdrade förbi.

Om jag började kolla? Ja.

Om jag blev fast? Ja

Om det passar en tålamodslös 30-åring? Ja, för serien slutade sändas 2002 – vilket innebär att jag kan ju faktiskt se slutet precis när jag vill. Perfekt. Och skulle det bli karantän av olika anledningar finns det hela 318 avsnitt att fördriva tiden med. Perfekt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.